Lukk søk

Lavere divisjoner

January 15, 2023

4. og 5. divisjonslag i historisk VAR-kamp: - Ekstra stas for guttene

5. divisjonslaget Rygge og 4. divisjonsgjengen fra Tistedalen inntok rollene som forsøkskaniner da VAR-teknologien ble testet for første gang i norsk fotball.

Foto med tillatelse: Tistedalen IF

- Det var ok, det. Det er litt ekstra stas for guttene å være det første laget i Norge som fikk teste det, sier TTIF-trener Sabri Khattab til norskfotball.com.

2023 er året der den omstridte og ukentlig diskuterte VAR-teknologien inntar norsk fotball og Eliteserien. Detaljer, finpuss og øving gjenstår frem til seriestarten 2. påskedag, og videoteknologien skal nå testes i 18 kamper på Sarpsborg stadion fordelt på fire helger.

Testkampene er et samarbeid mellom NFF, NTF, Sarpsborg 08, NFF Østfold og rettighetshaver TV 2 med fullkameraproduksjon, VAR-skjerm på sidelinjen og dommere fra Eliteserien.

Først ut

Lørdag klokken 11 var det Tistedal TIF fra 4. divisjon og Rygges 5. divisjonsherrer som fikk æren av å være aller først ut, men matchen ga få omdiskuterte situasjoner.

- Det var ikke mange situasjonene som ble sjekket av VAR. En annullert scoring på overtid var vel den eneste skikkelige situasjonen. Og ut fra bildene vi har sett, så ser det vel faktisk feil ut, sier TTIF-trener Khattab.

Rygge vant kampen 2-1, men Marius Strøm mente han ble snytt for utligning på overtid. Ola Hobber Nilsen annullerte for en dytt i ryggen på en Rygge-spiller i forkant av «scoringen» og benyttet ikke skjermen på sidelinjen for å dobbeltsjekke avgjørelsen.

- Ikke at det er så nøye, men når de først har mulighet til å se på det, så syns jeg de kan gjøre det. Det er helt utrolig at det ikke ble mål, sier Strøm til Halden Arbeiderblad.

- Det hadde vært litt rørende å ha fått en VAR-situasjon i vår favør på overtid. Det hadde vært kronen på verket, sier bror Kristian Strøm.

18 kamper

Hoveddommer Ola Hobber Nilsen, Kim Thomas Haglund på linja og Ole-Alexander Valen var blant dommerne med erfaring fra høyere nivå som ledet den historiske matchen i Sarpsborg.

- En opplevelse for våre lag, sier daglig leder i NFF Østfold, Øyvind Strøm, til kretsens Facebook-side.

Andre lag som fikk oppleve VAR-teknologien på nært hold lørdag var Fredrikstad og Moss' juniorer samt Østsiden og Borgen. Søndag er det kretslagskamp, G17-duell mellom Sarpsborg og Odd samt Sarpsborg FK mot Kråkerøy på eliteseriearenaen.

Blant lagene som får teste videodømming de neste helgene finner vi Drøbak-Frogn, Askim og Råde samt G19-lag fra Vålerenga, Lillestrøm, Strømsgodset og Bodø/Gliimt.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form