Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

4.divisjon: Disse lagene nærmer seg opprykk!

Vi ser på status for alle de 22 avdelingene i 4.divisjon, hvor flere avdelinger har en ekstremt jevn opprykkskamp!

4.divisjon nærmer seg slutten. Med kun 4-5-6 runder igjen å spille er noen avdelinger helt åpne, mens andre er tilnærmet avgjort.

Vinnerne i de fleste avdelingene rykker direkte opp. Unntaket er Nord-Norge, hvor de fire vinnerne spiller kvalifisering om tre plasser, samt vinnerne i Buskerud og Telemark, samt Østfold og Vestfold, hvor vinnerne møtes over to kamper i kvalifisering.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

NorskFotball.com har gått gjennom samtlige 22 avdelinger. I denne saken ser vi på lagene som kjemper om opprykk til 3.divisjon.

Det gjorde vi også før sesongen. Noen med god treff, andre med mindre solid presisjon. Alle våre tabelltips kan du se her.

Slik er status i de 22 avdelingene i 4.divisjon:

Oslo 1

Serieleder: Gamle Oslo

Her står det mellom FC Oslo (eller Gamle Oslo, som de heter hos NFF). Laget med mange store og kjente navn topper nå tabellen med 43 poeng, som er 3 mer enn KFUM 2. Holmen (34) har kun et teoretisk håp.

KFUM har lenge hatt et lite overtak med høyere poengsnitt (kamp til gode), men tap mot Holmen og U mot Oldenborg har gjort at rekruttlaget nå henger bakpå med seks runder igjen.

De to lagene møtes til seriefinale på Bjølsen 4.oktober. FC Oslo har også igjen habile lag som Holmen (siste runde), Manglerud Star, Oldenborg og Lommedalen, så her er det ikke avgjort.

STJERNEGALLERI: Muhamed Keita er blant de mange store navnene i FC Oslos stall.

Oslo 2

Serieleder: Ullern 2

En av få avdelinger som har skiftet serieleder siden sommerferien. Ullern 2 (39 poeng) har vunnet alle fem kampene etter ferien, og har dermed en luke ned til Holmlia (34), som også har vunnet alle kampene siden ferien. Det inkluderer toppoppgjørene mot Årvoll, som ledet serien til sommeren, og Heming.

Nettopp Årvoll, Heming og Stovner, alle med 30 poeng, må nok virkelig trylle for å melde seg på i toppen igjen i høst.

Ullern 2 - Holmlia spilles i siste serierunde, så her kan vi håpe på en ordentlig opprykksfinale! Før den tid skal Ullern 2 møte både Stovner og Årvoll i tøffe oppgjør.

Østfold

Serieleder: Råde

Til ferien nærmest utropte vi og andre Råde som avdelingsvinner. Men etter tap mot Østsiden, Moss 2 og Drøbak-Frogn på de fire siste rundene har plutselig toppstriden åpnet seg mer opp.

Råde (48 poeng) er fortsatt på topp, men både Kråkerøy (45) og Drøbak-Frogn (42) har fått tent håpet med seks runder igjen. Råde har igjen flere bunnlag, men møter også Kråkerøy på hjemmebane i nest siste serierunde, 15.oktober.

Seriemesteren møter vinneren fra Vestfold i opprykkskvalifisering.

Indre Østland

Serieleder: HamKam 2

Kolbu KK har hengt imponerende med i år, men det skiller 6 poeng opp til HamKam 2, som har stilt solide lag i de fleste kampene. Eliteserie-rekruttene er uten tap så langt (14-4-0).

Her gjenstår imidlertid hele 8 serierunder, så ennå kan det skje noe her. Nybergsund hjemme i neste er ikke enkelt for HamKam 2, og 3.oktober tar de i mot Kolbu KK hjemme på Briskeby.

Akershus

Serieleder: Skedsmo

Med 21 av 26 runder spilt har Skedsmo et forsprang på 7 poeng ned til Ull/Kisa 2 etter at de tapte mot nettopp dem sist uke. Raumnes & Årnes er ytterligere ett poeng bak, mens Gjelleråsen 2 har falt helt av etter å ha sett ut som største utfordrer for Skedsmo.

To tøffe bortekamper igjen for Skedsmo i form av Raumnes & Årnes og Hauerseter. Men hjemmekampene mot Aurskog-Høland, Rælingen og Gjerdrum bør klares godt nok til at opprykket sikres.

Buskerud

Serieleder: Åskollen

Seks runder gjenstår, men spenningen er ikke-eksisterende. Suverene Åskollen har snart scoret tresifret antall mål (er på 99 nå!), og har vunnet 19 av 20 kamper. Avstanden ned til Drammens BK og Vestfossen er nå på 12 poeng.

At både Modum, Åssiden og Drammens BK er blant de seks gjenstående motstanderne kunne gjort det litt mer interessant. Men avstanden er rett og slett for stor. Ikke alltid alle er på plass, men spillere som Emanuel Tafesse, Behajdin Celina, Hasan Huseyin Duman og Bajram Ajeti utgjør et stjernespekket mannskap. At Riel Chol Nguen og Berkay Duman gikk til 2.divisjon i sommer har svekket laget litt.

Møter vinneren fra Telemark i opprykkskvalifisering.

Vestfold

Serieleder: Sandefjord 2

Sandefjord 2 så suverene ut til sommeren. Men med 0-5 for Flint og 1-1 i byderbyet mot Sandefjord BK har de gitt nettopp Flint et snev av håp. Nå er avstanden 6 poeng, men Flint har én kamp til gode.

Kun Ørn Horten 2 (5.plass) igjen av lag på øvre halvdel for Sandefjord 2, så oppgaven bør egentlig være grei. Møter trolig Råde i opprykkskvalifisering, selv om også de har gått på noen smeller i høst, og nå er truet i sin avdeling.

Telemark

Serieleder: Stathelle

Stathelle var lenge ett av lagene som hadde vunnet hver eneste seriekamp denne sesongen. Men med 2-2 mot Pors 2 røyk den rekka på tirsdag. Normalt burde 15-1-0 holde til soleklar serieledelse. Men ettersom Hei også er nesten feilfrie, er de kun tre poeng bak.

De to lagene møtes på "Heibury" 4.oktober, så avdelingsseieren står på spill da. Hei har best målforskjell (58 mot 51), så dette lever fortsatt.

Vinneren møter etter alle solemerker Åskollen til opprykkskvalifisering.

Agder

Serieleder: Donn

Våg har klart å krype nære favoritt Donn i høst, men med 0-2 for Vigør sist økte Donns (42 poeng) forsprang til seks poeng ned til både Våg og Trauma.

Lagene i teten har alle sju kamper igjen å spille, og Trauma - Donn 1.oktober kan potensielt åpne opp avdelingen. Donn har Fløy 2 og Vigør som sine øvrige største bananskall. Skulle det åpnes opp er Våg - Trauma interessant i siste serierunde.

Rogaland 1

Serieleder: Hinna

Dette så lenge ut til å stå mellom Hinna (45 poeng) og Riska (43). Men Eiger (40) har vunnet samtlige seks kamper etter ferien, inkludert over de to topplagene, og dermed fått litt kontakt. Også Ålgård (36) med én kamp til gode har ennå et håp, spesielt siden de har igjen alle de tre lagene foran.

Ålgård - Hinna (16.september), Ålgård - Riska (14.oktober), Eiger - Ålgård (21.oktober) er alle kamper å se fram mot. Men pr nå er Hinna - Riska (28.oktober) i nest siste serierunde en potensiell opprykksfinale.

Rogaland 2

Serieleder: Varhaug

Litt ujevnt antall kamper her etter at dunder-jumbo Lura måtte trekke laget. Men Varhaug (41 poeng) er i tet, like foran Rosseland (38) og Madla (36), sistnevnte med én kamp mindre spilt.

Frøyland (33) har også én kamp til gode, men tapene for Klepp og nettopp Varhaug like etter ferien har gjort at de henger litt bakpå. Vardeneset (32) har tapt 4 av 7 kamper siden sommerferien, inkludert mot Frøyland og Madla nylig, og dermed kan nok de avskrives i toppen. Men med Varhaug igjen, og for øvrig et overkommelig program, er de ennå en liten joker.

Frøyland - Rosseland (23.september), Rosseland - Madla (29.september), Varhaug - Vardeneset (7.oktober) og Frøyland - Madla (14.oktober) blir høyinteressant. Men Rosseland - Varhaug (28.oktober) i nest siste runde seiler opp som den potensielt største opprykksduellen i avdelingen.

Hordaland 1

Serieleder: Loddefjord

I en ellers meget jevn avdeling er Loddefjord stabiliteten selv i toppen. Vunnet alle fire kampene etter ferien, inkludert en sinnsyk 5-4-kamp mot Austevoll sist, som inneholdt 2 røde kort, 0-3 før 10 minutter var spilt og så seiersmål i 89.minutt.

STJERNESIGNERING: Marius Bildøy har kamper både for Brann og U-landslag. Nå jakter han opprykk med Loddefjord i 4.divisjon. Foto: Digitalsport

Signeringer som Jakob Folkestad (Brann), Marius Bildøy (Øygarden) og Abdulmajiid Kamal Abdulkadir (Sandviken) i sommer viser ambisjonene. Med 7 runder igjen har de 36 poeng, og forfølgerne er Askøy (28), Varegg (27, én kamp til gode), Sund (26), Nymark (24), Austevoll (24, én kamp til gode). Loddefjord møter tre av disse på slutten, og spesielt oppgjøret mot Askøy 15.oktober kan bli viktig her.

Hordaland 2

Serieleder: Voss

Vi skrev om opprykksduellantene Voss og Gneist for litt siden. Etter at de spilte uavgjort i toppoppgjøret har begge nå 37 poeng, men Gneist har én kamp mindre spilt enn Voss. Det gjelder også Arna-Bjørnar (34), som har meldt seg på i toppen.

Voss har overtatt tabelltoppen på bedre målforskjell, men at Maid Memic har reist tilbake til Djerv 1919 er et stort tap i opprykksjakten.

Arna-Bjørnar møter de to lagene foran i sine to neste hjemmekamper, så da kan ting bli litt mer avgjort.

Voss har klart best målforskjell med 51 plussmål, mens Gneist har 37 og Arna-Bjørnar kun 14.

Sogn og Fjordane

Serieleder: Årdal

Med 5 runder igjen har Årdal nærmest avgjort avdelingen. Står på 47 poeng, og forfølgerne Sogndal 2 (39), Fjøra (39) og Eid (38) skal være for langt bak til at dette blir spennende.

Årdal har imidlertid igjen de to lagene som er nærmest, så med to tap der vil det bli spenning i de to siste serierundene. Men møter bunnlagene Måløy og Studentspretten der, så de må nok i tillegg ryke mot Førde 2 i neste kamp om det skal bli ordentlig spennende.

Både Sogndal 2 og Fjøra har igjen Eid.

Sunnmøre

Serieleder: Herd

Forhåndsfavoritt Herd (41 poeng) topper og har funnet igjen formen med tre strake seirer. 2-2-1 på de fem kampene før gjorde at spesielt Bergsøy (36 poeng, én kamp til gode), men også Rollon (35) er nærmere.

Herd møter de to forfølgerne i sine to siste hjemmekamper, så her er det lov å håpe på en ordentlig seriefinale som avslutning på sesongen.

Avdelingsvinneren må uansett vinne kvalifiseringen for å rykke opp, og der blir det trolig tøff motstand i Kristiansund BK 2.

Nordmøre og Romsdal

Serieleder: Kristiansund 2

KBK 2 har tatt grep om avdelingen. Med 6 runder igjen har rekruttene 38 poeng, og dermed litt avstand ned til Surnadal (33), Dahle (31), Sunndal (29) og fjorårsvinner Tomrefjord (28).

Møter Dahle i neste og Sunndal i siste runde, men har flere bunnlag mellom de kampene. Bør dermed sikre seg opprykkskvalifisering mot Sunnmøre-vinneren uten altfor store problemer.

Trøndelag 1

Serieleder: Verdal

Her er det to lag som kjemper om opprykk. Både Verdal og NTNUI har 31 poeng, men studentene har én kamp mer spilt (Her vil det være ujevnt en stund siden Kolstad 2 har trukket seg).

Levanger 2 (24), Vuku (24), Flatanger (23) og Sverresborg (22) er litt for langt unna toppen, selv om Levanger 2 fortsatt har et håp, ettersom de også har én kamp mindre spilt.

De to topplagene møtes i Verdal 1.oktober, og mye tyder på at opprykket kan avgjøres over 90 minutter der.

Trøndelag 2

Serieleder: Trønder-Lyn

Vi skrev om suverene Trønder-Lyn i august, og overraskelseslaget har fortsatt å levere. 41 poeng så langt etter at det ble 3-3 mot Strindheim 2 sist. Samtidig har Ranheim 2, vår favoritt før sesongen, fått opp dampen litt. Nå er de "bare" 8 poeng bak serielederne. Seks runder gjenstår.

De to lagene med opprykksmulighet møtes tirsdag 20.september, og kun Ranheim-seier vil gjøre serien spennende igjen her. Etter det gjenstår Orkla 2, Nardo 2, KIL/Hemne, Hitra og Heimdal for T/L. De fire siste ligger midt på tabellen, mens Nardo 2 forsøker å komme seg unna nedrykk.

Nordland

Serieleder: Mosjøen

Mosjøen har vunnet 11 og spilt 1 uavgjort på de 12 tellende kampene de har så langt denne sesongen. Med suveren målforskjell bør avdelingsseieren være i boks, men helt sikkert er det ikke ennå.

Grand Bodø er 5 poeng bak med 1 kamp mer spilt, mens Fauske/Sprint er 6 poeng unna toppen. Og nettopp Fauske/Sprint - Mosjøen i nest siste runde bidrar til at det er litt spenning.

Mosjøen har i tillegg igjen bunnlaget Meløy, samt Rana 2 og lokalrival Sandnessjøen i siste runde. Høyst trolig går dette greit, og Mosjøen kan snart gjøre seg klare for opprykkskvalifisering mot de tre andre lagene i Nord-Norge (tre opprykksplasser).

Hålogaland

Serieleder: Medkila

Her er det fortsatt spenning!

Fem lag har kjempet i toppen siden ferien nå, men Melbo (27 poeng) og Lofoten (26) har nok for langt opp til toppen nå etter at begge har tapt for formsterke Sortland nylig.

Dermed er det Landsås (34), Medkila (31) og Skånland (30) som trolig skal kjempe om tabelltoppen når fire runder gjenstår. Landsås har igjen både Lofoten, Melbo og Skånland, i tillegg til Leknes (som tapte 0-13 for Medkila i helgen!), så det er ingen enkel sluttspurt. Kanskje blir siste runde mot Skånland en ren opprykksfinale?

Skånland - Melbo (i helgen) og Lofoten - Medkila (siste serierunde) er andre kamper som blir avgjørende her.

Troms

Serieleder: Hamna

Med fem kamper igjen er det en særdeles spennende innspurt mellom tre lag i toppen. Hamna (42 poeng) har ledet nesten hele veien, men både Finnsnes og Skarp er nå kun to poeng bak.

Hamnas forsprang skrumpet inn litt etter ferien da de tapte for både TUIL 2 og Finnsnes.

Skarp og Finnsnes møtes i Tromsø 24.september, og ett av lagene vil nok falle ut av opprykksstriden der.

For serieleder Hamna venter bunnlagene Lyngen/Karnes og Kvaløya, samt Storelva, Ishavsbyen og Krokelvdalen som befinner seg midt på tabellen. De to sistnevnte er kanskje interesserte i å stikke kjepper i hjulene for Tromsø-naboen?

Finnmark

Serieleder: Hammerfest

Første seriemester er klar! Hammerfest vant grunnspillet i Finnmark med 10 poeng ned til Alta 2.

Her skal det spilles sluttspill mellom de fire beste lagene. Men siden de tar med seg poengene inn i sluttspillet, og det kun spilles enkel serie (tre kamper), kan ingen ta igjen Hammerfest. Dermed venter sluttspill mot vinnerne i Nordland, Hålogaland og Troms om tre opprykksplasser.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form