Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

4.divisjon: Her er alle opprykksfavorittene!

Vi ser på status for alle de 22 avdelingene i 4.divisjon når seriene er halvspilt.

4.divisjon har over hele landet hatt sommerferie i nesten hele juli. Men nå er sommeren på hell, og noen av avdelingene starter opp igjen, mens andre har ferie i et par uker til.

Coolbet har oppdatert vinnerodds på alle 4.divisjonsavdelingene!

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

NorskFotball.com har gått gjennom samtlige 22 avdelinger. I denne saken ser vi på lagene som kjemper om opprykk til 3.divisjon, og forsøker å spå litt om utfallet i avdelingene.

Det gjorde vi også før sesongen. Noen med god treff, andre med mindre solid presisjon. Alle våre tabelltips kan du se her.

Slik er status i de 22 avdelingene i 4.divisjon:

Oslo 1

Serieleder: Gamle Oslo

Coolbets odds: Gamle Oslo (1.75), KFUM 2 (1.90), Holmen (13), Oldenborg (21)

Her står det, som spådd før sesongen, mellom to klubber om opprykket. FC Oslo (eller Gamle Oslo som de offisielt heter) har en lang rekke kjente navn i stallen, mange av dem hentet rett fra toppfotballen. Deriblant Ivar Furu, stopperen som kom fra Kristiansund BK i vår, og som scoret det ekstremt viktige seiersmålet mot nettopp KFUM 2 i vår.

FC Oslo er dermed 4 poeng foran KFUM 2, men rekruttene til OBOS-ligalaget har to kamper færre spilt. De to lagene møtes igjen på Bjølsen 4.oktober, og opprykket vil fort bli avgjort den kvelden. KFUM har ofte stilt ungt, men en spiller som Håkon Hoseth har herjet når han har vært med.

Holmen er 9 poeng bak og Oldenborg (én kamp til gode) 10 poeng bak, men det skal mye til for at ikke dette blir en ren duell mellom de to topplagene.

Oslo 2

Serieleder: Årvoll

Coolbets odds: Ullern 2 (2.60), Heming (2.80), Årvoll (3.00), Holmlia (12), Stovner (13)

En av de jevneste avdelingene, og her er lite avgjort. Årvoll har vist en imponerende stabilitet og har til gode å tape. Med 25 poeng skiller imidlertid bare 1 poeng ned til forfølgerne Ullern 2 og Heming.

Også Holmlia og Stovner, som har 19 og 18 poeng, henger til dels med i toppen.

Ullern 2 måtte på grunn av reglene for andrelag, stille svakere enn de ellers har gjort da de tapte 1-4 for Heming i første runde. Sistnevnte har hentet en rekke kjente navn, nå sist Borger Thomas (Øygarden) og Ferdinand Clarke (Frigg). Det har imidlertid stormet litt i vestkantklubben, og flere av de med lang fartstid i klubben har signalisert at de gir seg, fordi betingelsene for spillere hentet utenfra er bedre enn de selv får.

Allerede i første kamp etter ferien møtes Ullern 2 og Heming, mens Holmlia har mulighet til å virkelig skape spenning når de ta imot serielederne hjemme. Årvoll - Heming (23.august) og Årvoll - Ullern 2 (4.oktober) er to andre kamper å merke seg i kalenderen.

Østfold

Serieleder: Råde

Coolbets odds: Råde (1.05), Østsiden (11), Kvik Halden 2 (11), Kråkerøy (11)

Som ventet er det hardsatsende Råde som ligger best til. 12 av 13 kamper er vunnet, og kun bortekampen mot Drøbak-Frogn er tapt. Dermed har Råde 7 poengs klaring ned til Kvik Halden 2, mens de antatt tøffeste utfordrerne i Kråkerøy, Østsiden og Drøbak-Frogn er mellom 9-11 poeng bak.

Serielederne har brukt sommeren på å forsterke med spillere som Fredrik Stokke (Ullern) og Peder Nomell (Lyn). Med andre ord ligger det meste til rette for at det blir et forventet kvalifiseringsoppgjør mellom Råde og Sandefjord 2.

En tabell som ser ganske ventet ut i både topp og bunn. Men tradisjonsrike Sarpsborg FK har hatt en fin sesong, og med 25 poeng så langt befinner de seg på 6.plass, kun 4 poeng bak Kvik Halden 2 på 2.plass.

Indre Østland

Serieleder: HamKam 2

Coolbets odds: HamKam 2 (1.40), Nybergsund (3.00), Kolbu/KK (11), Gjøvik-Lyn 2 (18), Ottestad (18), Faaberg (31)

Også her er det ganske ventet i toppen. Med 11-0 over Gjøvik-Lyn 2 i siste kamp før ferien sørget eliteserielagets rekrutter for å ta ferie med 5 poeng ned til Nybergsund. Faaberg og Kolbu KK er hhv. 6 og 7 poeng bak.

HamKam har vist at de virkelig vil ha andrelaget opp. Importspillere som Fernan Faerron, Eduards Daskevics, Kobe Hernandez-Foster, Yury Yakovenko og Clement Bayiha har alle spilt et flertall av kampene, sammen med keeper Lars Jendal.

Nybergsund sørget imidlertid for litt spenning da de utlignet til 1-1 mot serielederen på hjemmebane, og 19.september reiser de til Briskeby med håp om å overraske.

Et lag som kunne vært en outsider, men har skuffet, er Engerdal. Laget som holder til helt i utkanten av avdelingen imponerte stort i høst og spilte seg til kvalifisering mot Lillehammer. Men årets sesong har vært langt tyngre. Tapte de 8 første kampene og avsluttet med 0-7 for Kolbu KK. Men 7 poeng mot Elverum 2, Brumunddal 2 og Løten gjør at de ligger foran både Reinsvoll og Sander på tabellen. Må også nevnes at 9 av 12 kamper er spilt på bortebane så langt.

Akershus

Serieleder: Skedsmo

Coolbets odds: Skedsmo (1.80), Gjelleråsen 2 (1.90), Ull/Kisa 2 (11), Hauerseter (26), Rælingen (26)

En tabell som langt fra ser ut slik man spådde før sesongen. Det vil si, det er ingen overraskelse at Skedsmo er i toppen. Har vist en imponerende stabilitet, og når serien er litt over halvspilt er de 4 poeng foran Gjelleråsen 2. Sistnevnte en positiv overraskelse, og med tanke på at førstelaget styrer mot opprykk i 3.divisjon har det vært en virkelig god Gjelleråsen-vår.

Hauerseter forsterket stort før sesongen, men med 19 poeng på 14 kamper er det hele 15 poeng opp til serielederne. Også Kløfta (18 poeng) og Eidsvold IF (15 poeng) har slitt med å prestere som ventet etter å ha vært gode sist høst.

Ull/Kisa 2 (24 poeng) har også et visst håp om å henge med i toppen. 2 poeng bak følger to positive overraskelses. Raumnes & Årnes forsterket gjennom våren og har vært gode, mens nyopprykkede Rælingen har vist seg å være mer enn gode nok for 4.divisjonsnivået.

Buskerud

Serieleder: Åskollen

Coolbets odds: Åskollen (1.50), Drammens BK (2.90), Vestfossen (4.50), Åssiden (21)

Stjernespekkede Åskollen (36 poeng) var vår forhåndsfavoritt, og så langt har de overbevist. Kun to lag har scoret mer i hele det norske seriesystemet så langt - og ett av dem er kuriøst nok Åskollen 2 i 6.divisjon!

Selv om laget har en lang rekke spillere med erfaring fra (og kvaliteter til) spill høyere i divisjonene, er det langt fra alle som har vært tilgjengelige til alle kamper. Borte mot Vestfossen ble det også tap med 2-5, men resten av kampene er vunnet.

Nettopp Vestfossen (31 poeng) er ett av lagene som kan gjøre noe med Åskollens topplassering, men Drammens BK (34 poeng) ligger enda nærmere i en avdeling hvor det scores ekstremt med mål, og hvor det skiller mye fra topp til bunn.

Åskollen - Vestfossen 9.september og Drammens BK - Åskollen 29.september blir to avgjørende kamper. Åssiden (26 poeng) har også vist solid målform, og trenger ikke være noen enkel kamp for serielederne i siste runde heller.

Så venter kvalifisering mot Telemark-vinneren før et opprykk kan feires for avdelingsvinneren her.

Vestfold

Serieleder: Sandefjord 2

Coolbets odds: Sandefjord 2 (1.15), Eik Tønsberg 2 (5.50), Flint (15)

Sandefjord 2 måtte gi tapt mot Sprint-Jeløy i kvalifiseringen i fjor, men ser ut til å få en ny kvalifiseringssjanse i år. Da trolig mot Råde. Har vunnet 10 av 10 kamper og ofte stilt mange fra A-stallen så langt.

Eik Tønsberg 2 har imidlertid også imponert, og med unntak av møtet med nettopp Sandefjord 2 har de vunnet sine ti øvrige kamper. Trenger imidlertid at førstelaget rykker opp fra 3.divisjon for å kunne rykke opp selv.

Flint burde vært den største utfordreren i toppen. Men i tillegg til tap for de to lagene foran (Selv om de slo ut Eiks førstelag i cupen...) har de også 1-1 mot Teie. I en avdeling hvor det skiller mye fra topplagene til resten roter neppe Sandefjord 2 bort kvalifiseringssjansen i år.

Telemark

Serieleder: Stathelle

Coolbets odds: Stathelle (2.15), Hei (2.50), Tollnes (4.00)

Også her har vi en overraskelse så langt. Stathelle står med full pott etter 11 kamper. Forhåndsfavoritt Hei er kun 3 poeng bak, og nettopp borteoppgjøret mot Stathelle er den eneste de ikke har vunnet så langt.

Tollnes er 9 poeng bak serielederne, men tapte 0-7 mot dem i siste kamp før ferien. Så her står vi trolig igjen med en duell mellom de to tetlagene. Det er ikke mange kilometerne mellom hjemmebanene, så her får vi et lokalt oppgjør. Avgjørelsen faller kanskje 4.oktober, når de to lagene møtes på "Heibury".

Vinneren her får uansett en tøff oppgave for å rykke opp, ettersom de møter avdelingsvinneren fra Buskerud i kvalifiseringen.

Coolbet har oppdatert vinnerodds på alle 4.divisjonsavdelingene!

Agder

Serieleder: Donn

Coolbets odds: Donn (1.20), Jerv 2 (4.20), Våg (8.00), Trauma (31), Lyngdal (31)

Her ser det meste avgjort ut. Forhåndsfavoritt Donn (31 poeng) har, med unntak av 1-1 mot Trauma, gjort rent bord så langt. Et lite kobbel av lag følger på 24 poeng. Både Jerv 2, Våg, den positive overraskelsen Trauma og Lyngdal er 7 poeng bak. Men alle, med unntak av Våg, har én kamp mer spilt.

Det lukter retur til 3.divisjon på første forsøk for Donn!

Rogaland 1

Serieleder: Hinna

Coolbets odds: Hinna (1.60), Riska (1.80), Ålgård (21), Forus og Gausel (31), Eiger (51)

En avdeling hvor to lag har stukket fra resten, og dermed skal gjøre opp internt om opprykket. Hinna (33 poeng) er 3 poeng foran Riska, men har også én kamp mer spilt.

Ålgård (21), Forus og Gausel (20) og Eiger (19) er alle for langt bak til å utgjøre noen forskjell.

I første kamp mellom lagene var Riska sterkest og vant 3-0 hjemme over Hinna. Selvsagt etter to mål av Vetle Myhre, storscoreren som har 15 mål så langt. Også lagkamerat Martin Mossmann (12 mål) en viktig årsak til opprykkskamp. Her kan det bli spenning helt til lagene møtes på Hinnas hjemmebane i nest siste runde!

Rogaland 2

Serieleder: Varhaug

Coolbets odds: Varhaug (2.70), Vardeneset (3.50), Madla (3.50), Rosseland (5.00), Frøyland (9.50)

En svært jevn avdeling. Det vil si, unntaket er i bunnen. For et ribbet Lura har hatt en brutal sesong. 0 poeng, kun 2 scoringer og hele 98 baklengs er bemerkelsesverdig, og her handler det i beste fall om å fullføre.

I toppen er det mye jevnere, og fem lag kjemper om opprykket. Vår favoritt før sesongen, Varhaug, har innfridd, og leder med 28 poeng. De fleste favoritt, Madla, ligger 2 poeng bak med én kamp mer spilt. Også Vardeneset har 26 poeng. Frøyland (24) og Rosseland (23) henger også med i toppen.

Varhaug møter tre av forfølgerne i løpet av høstens fire første runder, så her er det mye spenning allerede i august!

Hordaland 1

Serieleder: Loddefjord

Coolbets odds: Loddefjord (2.00), Varegg (2.95), Nymark (8.00), Austevoll (12), Askøy (12), Sund (15), Østsiden Askøy (20), Lyngbø (25)

Et forsterket Loddefjord så ut som et mulig opprykkslag, og med 24 poeng på 11 kamper har de så langt levert. Varegg er imidlertid bare 3 poeng bak med én kamp til gode, og svært mange følger like bak i en fortsatt veldig åpen avdeling.

Nymark (18 poeng), Austevoll (18 poeng), Østsiden Askøy (17 poeng), Sund (16 poeng), Askøy (15 poeng) og Lyngbø (15 poeng) har alle en form for håp om opprykksstrid ennå. De fire lagene i midten her har alle én kamp til gode på serielederne.

I bunnen er Fyllingsdalen 2 fortapt med kun 1 poeng, mens nest-jumbo Trott mistet storscorer Morten Hillestad (14 mål) tilbake til Stord nylig.

Hordaland 2

Serieleder: Gneist

Coolbets odds: Gneist (2.25), Voss (2.75), Arna-Bjørnar (4.00), Tertnes (12), Åsane 2 (15)

En trio har stukket litt fra de andre her. Gneist, laget som holder til like ved Flesland, har vunnet 10 av 11 kamper, og topper dermed tabellen. Snudde blant annet 4-2 til seier 5-4 med tre sene mål borte mot Voss, som er 3 poeng bak. Den kampen kan ha avgjort mye. Begge de to lagene er særdeles scoringsglade. Gneist har scoret 48 mål, mens Voss har hele 59 scoringer så langt.

Også Arna-Bjørnar, enda 3 poeng bak, har et håp om å kunne utgjøre en forskjell i toppen av tabellen.

STORSCORER: Den legendariske målscoreren Tommy Gaustad (t.h.) har 10 mål for Nordhordland, men laget er likevel akterutseilt i oppykksstriden. Foto: Digitalsport

Svært skuffende sesong av Bergen Nord, som spilte kvalifisering i fjor, men kun har samlet 2 poeng så langt. Er imidlertid ikke jumbo, for Os 2 har halvparten av poengene.

Sogn og Fjordane

Serieleder: Årdal

Coolbets odds: Årdal (1.45), Fjøra (5.00), Sogndal 2 (5.00), Stryn (8.00), Eid (13)

Årdal, Sogndal 2 og Fjøra kom alle ned fra 3.divisjon sist sesong, og vi spådde at opprykket skulle stå mellom trioen. Foreløpig har Årdal (31 poeng) vist seg klart sterkest. Har vunnet 10 av 11 kamper, og reddet uavgjort på overtid i nøkkelkampen mot Sogndal 2. Avslutten vårsesongen med 13-0 over Studentspretten, som så seint på våren manglet svært mange av sine spillere, siden de er studenter som hadde reist hjem etter ferdig semester.

Begge de to utfordrerne ligger 7 poeng bak, og har råd til få glipptak i høst. Stryn (23 poeng) og Eid (22 poeng) er også, som ventet, med like bak tetlagene.

Årdal møter de to forfølgerne i slutten av september, da avgjøres nok avdelingen.

Sunnmøre

Serieleder: Herd

Coolbets odds: Herd (1.30), Bergsøy (3.00), Rollon (9.00), SIF/Hessa (31), Ørsta (41)

Her har det gått omtrent som vi spådde før sesongen. Herd (28 poeng) leder klart, men tapet for Rollon i siste kamp før ferien gjør at nettopp de er bare 5 poeng bak. Også Bergsøy, som er 7 poeng med én kamp til gode, har et håp om å kunne ende øverst på tabellen.

Ellers imponerende at Larsnes/Gursken, som var i en sportslig krise før sesongen, har fått opp dampen. Ligger sist, men 7 poeng på de tre siste kampene var en opptur.

Vinneren av denne avdelingen møter vinneren fra Nordmøre og Romsdal i kvalifisering om opprykk.

Nordmøre og Romsdal

Serieleder: Surnadal

Coolbets odds: Surnadal (2.60), Kristiansund BK 2 (2.60), Sunndal (4.25), Tomrefjord (7.00), Dahle (11), Eide og Omegn (31)

En av de jevneste og mest interessante avdelingene! Her er det mange lag med i kampen om å møte vinneren fra Sunnmøre i kvalifisering.

Surnadal (26 poeng) leder med to poeng på nabo og erkerival Sunndal. Avdelingsfavoritt Kristiansund 2 (23 poeng) kan nok sette seg i førersetet her, men med den sportslige krisen for A-laget spørs det om de prioriterer det nok? Gode unggutter, men bør supplere fra A-laget i de riktige kampene om de faktisk vil opp.

Også Dahle og Tomrefjord, begge med 20 poeng, henger med i toppen.

Trøndelag 1

Serieleder: Verdal

Coolbets odds: Verdal (2.00), NTNUI (2.20), Vuku (6.00), Flatanger (15), Sverresborg (20), Kvik (25)

En av de jevneste og tetteste avdelingene, og det spørs nok om ikke denne avdelingen er den klart sterkeste av de to trønderavdelingene. Litt ujevnt antall kamper gjør det vanskeligere å spå her.

Verdal (25 poeng) leder, men NTNUI er 3 poeng bak med én kamp til gode. Så vet vi at det vil være enorme utskiftninger for studentene fra vår- til høstsesong. Vuku og overraskelseslaget Flatanger er begge 4 poeng unna toppen.

Også trondheimslagene Sverresborg (19 poeng) og Kvik (18 poeng) har kontakt med toppen, mens Stjørdals-Blink 2 (15 poeng) har to kamper til gode. Med økonomikrisen og spilleravgangene som har vært har de imidlertid neppe noen mulighet for opprykkskamp her nå.

Trøndelag 2

Serieleder: Trønder-Lyn

Coolbets odds: Trønder-Lyn (1.05), Ranheim 2 (10), Strindheim 2 (10)

Her har vi en av divisjonssystemets største overraskelser! Det vil si, kanskje burde man sett det komme, for Trønder-Lyn imponerte både i 5.divisjon i fjor og når de møtte 4.divisjonsmotstand i treningscuper og en lokal cup i fjor. Men så langt har de vært i en egen klasse. Brødrene Anton og Oliver Aune har scoret 13 mål hver, og med to nysigneringer fra Brasil er det ingen tvil om at det satses på opprykk.

Strindheim 2 er nærmest, men 6 poeng bak, og samtidig avhengig av at førstelaget rykker opp for å kunne gå opp. Det skjer neppe. Dermed er Ranheim 2 (7 poeng bak) i realiteten nærmeste utfordrer.

Det lukter opprykk på Kvål, det lille tettstedet sør for Trondheim!

Nordland

Serieleder: Mosjøen

Coolbets odds: Mosjøen (1.30), Fauske/Sprint (2.30), Grand Bodø (16), Sandnessjøen (71)

Her har det egentlig gått ganske som forventet. Ambisiøse Mosjøen har vunnet 9 av 9 kamper, flere av dem med store sifre, og ser ut til å seile mot opprykkskvalifisering.

Kun Fauske/Sprint (5 poeng bak) og Grand Bodø (8 poeng) har en form for kontakt, og Richard Johansen Halvorsen har vært i fantastisk form for førstnevnte med sine 20 mål. Men spenningen i serien forsvant nesten da Sprint tapte 1-2 i Mosjøen.

Serielederne skal imidlertid møte de to forfølgerne på bortebane, og i siste runde reiser de til nabo og erkerival Sandnessjøen, som nok har drømmer om å spolere opprykket for Marcus, Martinus og resten av Mosjøen. Hentet nylig to polske forsterkninger, og viser tydelig at 2022 er året det skal bli opprykk!

Hålogaland

Serieleder: Medkila

Coolbets odds: Medkila (1.65), Skånland (3.75), Melbo (4.75), Lofoten (10), Landsås (13)

En av de mest spennende avdelingene! Spesielt etter at serieleder Medkila, som hadde vunnet 8 av 8 kamper, tapte for Skånland i siste kamp før ferien. Medkila (24 poeng) er dermed 5 poeng foran firkløveret Landsås, Skånland, Melbo og Lofoten. Og nettopp de tre første er motstandere i de tre første kampene etter ferien, så her kan det bli virkelig jevnt.

I bunnen er Ballstad ett av lagene i 4.divisjon som står uten poeng så langt. Når stjernespiller Filip Mørkved har reist til Tromsø kan høsten bli enda tyngre.

Troms

Serieleder: Hamna

Coolbets odds: Hamna (1.85), Skarp (2.10), Tromsdalen 2 (10), Finnsnes (12), Krokelvdalen (30)

En av de største overraskelsene i 4.divisjon så lagt. Nyopprykkede Hamna hentet noen gode, unge spillere fra blant annet Tromsdalen, men ingen hadde sett for seg at de skulle stå med 30 poeng etter 11 runder.

Seieren over Skarp, som er nærmest på tabellen (5 poeng bak), kom imidlertid på kontroversielt vis. Det snødde tungt i Troms og kampen kunne ikke spilles, men Hamna klaget og fikk seieren på walk over. Noe som skapte mye diskusjon da avgjørelsen ble kjent.

Tromsdalen 2 og Finnsnes har begge 22 poeng og henger med i toppen. Seriefavoritt Krokelvdalen har imidlertid skuffet, og med kun 19 poeng virker opprykk å kun være en fjern drøm nå.

Finnmark

Serieleder: Hammerfest

Coolbets odds: Hammerfest (1.05), Alta 2 (5.00), Kirkenes (41)

Lagene gjorde unna 9 av 14 serierunder før ferien. Dermed skal det mye til for at noen skal ta igjen favoritt Hammerfest, som vant 8 av 9 kamper. 11-2 over Norild og 9-0 over Honningsvåg. Eneste tap kom med 3-5 mot Sørøy Glimt.

Alta 2 er 5 poeng bak, og de to lagene møtes i nest siste serierunde. Kirkenes er 8 poeng bak, men vil også ha en form for opprykkhåp om de slår Hammerfest i første kamp etter ferien.

Coolbet har oppdatert vinnerodds på alle 4.divisjonsavdelingene!

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form