Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

3. divisjonsklubb sikret avtaler verdt nærmere 25 millioner: - Kjempeviktig

Rana Fotballklubb håper å ende på rundt seks millioner i sponsorinntekter denne sesongen. Og minst like gledelig: de fleste avtalene har en varighet på fem år.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Det betyr at Rana FK har et økonomisk fundament på rundt 25 millioner de neste fem årene, skriver lokalavisen Rana Blad.

Samarbeidsklubben i Mo i Rana har på kort tid fått en solid posisjon i byen der de også har vært opptatt av å ta stort samfunnsansvar og tilby langt mer enn kun et godt 3. divisjonslag.

Da hverken Mo IL eller Stålkameratene klarte å etablere seg på nivå tre, ble de gamle rivalene endelige enige om å samarbeide. Og oppslutningen rundt nye Rana FK virker å være solid.

- Dette er kjempeviktig skal vi klare å nå målene om å skape en toppklubb, utøke breddetilbudet og kunne ta større samfunnsansvar. Men det er fortsatt en stor jobb å gjøre, sier styreleder Bjørn Audu Risøy til Rana Blad om sponsoravtalene.

Flott arena

Han spilte selv 2. divisjonsfotball i Kjelsås og Lørenskog før han flyttet hjem og ble Mo IL-spiller. Nå er han er av flere voksne menn i byen med erfaring fra høyere nivå som bidrar rundt Rana FK.

I seriepremieren kom 1022 tilskuere til det flotte anlegget på Sagbakken for å se Rana slå naboen Mosjøen 3-0. Slike tall inspirerer Rana-ledelsen stort i det videre arbeidet med å bygge klubb.

- Ikke minst liker vi den sosiale og miljømessige profilen. Vi ser også at Rana FK ikke bare tenker toppfotball, men også er opptatt av bredden. Det gjør for vår del det enkelt å være med videre, sier Morten Rimer, daglig leder i Norconsult, til Rana Blad.

Det er et av selskapene som med sine økonomiske bidrag sørger for at Rana FK kan ha langsiktighet i sine planer de neste årene.

Vil opp

Selv om Rana Fotballklubb skal handle om mye mer enn A-laget, er det ingen hemmelighet at klubben gjerne ønsker 2. divisjonsfotball i Mo i Rana.

Risøy sa nylig ja til to nye år som styreleder i klubben som har økt budsjettet betraktelig siden i fjor og nærmer seg ti millioner kroner. Rundt seks av disse kommer fra næringsliv og andre sponsorer.

Rana-lederen mener klubben trenger 15-16 millioner i budsjett for å over tid kunne være konkurransedyktige på et høyere nivå enn 3. divisjon.

- Vi er i dialog med flere potensielle samarbeidspartnere, forteller Risøy.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form