Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

3. divisjon fikk endelig oppstart-ja: - Deilig!

Flere av 3. divisjonsklubbene begynte å frykte at nivå fire skulle bli det eneste som ikke får starte opp i august, men jubler nå for serieåpning neste helg.

Norges Fotballforbund har lenge planlagt for seriestart i 3. divisjon, Norsk Tipping-ligaen, helgen 7. og 8. august, men den endelige bekreftelsen på at voksne kan delta på idrettsarrangementer på tvers av regioner og kretser har latt vente på seg.

I går derimot informerte regjeringen om at dette nå også gjelder utøvere over 20 år selv om trinn i fire gjenåpningsplanen ble utsatt.

- Det var deilig å få den endelige beskjeden! Det har dratt ut i tid, og usikkerheten begynte å komme for et scenario der Norsk Tipping-ligaen skulle bli eneste nivå som ikke kom i gang, sier Gjelleråsen-trener Ørjan Heiberg til norskfotball.com.

Unntak for toppfotball-protokollen

Lagene i de tre øverste divisjonene for herrer og to øverste divisjonene for kvinner har en periode hatt unntak for reiserestriksjonene som en del av toppfotball-protokollen.

Breddefotball fra 4. divisjon og nedover foregår innenfor samme krets og region mens nivå fire for menn og nivå tre for kvinner var avhengig av et endelig ja fra regjeringen før de definitivt kunne planlegge for seriestart.

- Vi gleder oss veldig til å ta fatt på 13 uker med kamper igjen, sier Ørjan Heiberg.

Både 3. divisjon for menn og 2. divisjon for kvinner serieåpner neste helg. For herrene gjennomføres det halv serie med 13 kamper, men med opp- og nedrykk som normalt.

Jubel hos NFF

- Vi er glade for å endelig komme i gang med resterende del av voksenfotballen. Nå ser vi fram til oppstart andre helg i august, sier direktør for utvikling og aktivitet i NFF, Alf Hansen til fotball.no.

Da trinn tre i gjenåpningsplanen ble innført 20. juni, kunne breddeidretten igjen trene med kontakt og spille kamper, men da med geografiske begrensinger. Det har blant annet ført til at de fleste har spilt kun lokale treningskamper den siste måneden.

- Det er en enorm lettelse at vi endelig kommer i gang igjen. For det første er det fortjent, og nå har vi forutsigbarhet og vet at vi kommer gjennom sesongen sånn vi har tenkt den, sier daglig leder i Divisjonsforeningen, Kari Lindevik, til NTB.

- Dette er nok en gledelig nyhet for idretten, og den siste milepælen for å utøve normal idrettsaktivitet for våre utøvere. Fortsatt gjenstår lettelser i publikumsrestriksjoner ved gjennomføring av idrettsarrangement. Dette går uansett riktig vei, og vi gleder oss til høsten med mye idrettsaktivitet og idrettsglede for både store og små over hele landet, sier idrettspresident Berit Kjøll til idrett.no.

Foto: Digitalsport

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form