Lukk søk

PostNord-ligaen

February 8, 2024

26-åring tar over Notodden: - Mye som skal på plass

Sebastian Temte Hansen (26) var Notodden-assistent i kun en snau måned før han rykket opp og fikk hovedansvaret.

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva

Er ting i ferd med å snu på Notodden? Etter en turbulent periode er nå trenerteamet på plass og laget innledet vinteren med å slå Strømsgodset-rekruttene 1-0 i en solid forestilling.

- Jeg har virkelig gledet meg til dette og ser fram til sesongen som vi skal jobbe godt sammen for å komme i posisjon til at vi skal bite fra oss i PostNord-ligaen, sier Sebastian Temte Hansen til Telen.

«Notodden Fotballklubb kan med glede informere om en positiv utvikling i klubbens økonomiske situasjon, noe som effektivt avverger risikoen for poengtrekk ved starten av den kommende fotballsesongen».

Det meldte NFK selv på sin Facebook-side nylig etter en krevende periode der klubben manglet 370.000 kroner for å unngå poengtrekk. En innsamlingsaksjon samt salg av Sander Nordbø til Raufoss bidro godt.

- Takket være denne innsatsen ser Notodden Fotballklubb nå frem mot den kommende sesongen med fornyet optimisme, meldte NFK.

Ikke heltidsansatt

2. divisjonslaget leverte en strålende sesong i fjor, men før jul takket trener Stian Lund for seg, assistent Kjetil Lundebakken og spillerutvikler Torstein Røisgaard forsvant og daglig leder Mads Frisvold sa opp etter bare noen måneder i jobben.

Det ble tidlig klart at en ny trener ikke ville bli ansatt i 100 prosent stilling.

Borgar Velta, Martin Holmen og Espen Vasby sa ja til å lede Notodden-øktene frem til en ny trener var på plass samtidig som Sebastian Temte Hansen ble klar som assistent i det kommende teamet.

Allerede under en måned senere rykker Hansen opp og blir hovedtrener.

- Det er mye som skal på plass før vi er klare. Dette er en flott arena å lære på og jeg skal love at jeg og vi rundt laget skal gjøre vårt beste. Jeg er klar over at det tar tid å bli en topptrener, men jeg har nettopp tid, sier han til Telen etter 1-0-seieren over Godset-rekruttene.

Nytt team

26-åringen har fem sesonger bak seg som Notodden-spiller og legger nå opp for å konsentrere seg om trenerjobben.

Hansen får med seg Magnus Bygjordet Thomassen som assistent. Espen Vasby skal ta seg av keeperne og også Martin Holmen blir med videre rundt laget.

Nylig ble det også klart at Jone Bjerkan Hammerli og Sebastian Rønningen Jørgensen har forlenget kontrakten med NFK.

Norsk Tipping har 50 i odds på Notodden som avdelingsvinner i 2024 og rangerer fortsatt laget som langt bedre enn Brattvåg, Brann 2, Vard, Viking 2, Fløy og nyopprykkede Lysekloster.

Coolbet har 75 i odds på Notodden og har også plasserte samarbeidsklubben over de seks nevnt motstanderne.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form