Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

24-åring tar over Fyllingsdalen: - Nok av tid på oss til å redde plassen

Fyllingsdalen har vunnet 1 av de siste 15 kampene - nå tar en 24-åring over den store breddeklubben foran en nervepirrende høst.

Foto: norskfotball.com

- Jeg har veldig tro på folkene som jobber der, og på spillergruppen. Jeg tror det er noe uforløst der. Laget har mye individuell kvalitet, og så må vi prøve å skru det sammen til noe som fungerer og kan gi flere poeng.

Det sier den unge treneren Maximilian Luedy til Bergensavisen. 24-åringen er mannen som fikk jobben med å lede Fyllingsdalen til ny kontrakt etter at Tom Mangersnes fikk oppgaver rundt U21-landslaget.

- Vi har nok av tid på oss til å redde plassen, og jeg er selvsikker på at vi klarer det, sier Luedy.

Grusom form

Fyllingsdalen har levert en merkelig sesong. De lilla innledet med å slå Loddefjord, Djerv 1919 og Sandnes Ulf 2 og sto da med ni poeng 23. april.

Siden har det blitt kun én seier, to uavgjorte og hele 12 tap. Lørdag kom det tolvte hjemme mot nettopp Djerv 1919 som også scoret seks ganger på Varden Amfi.

Foran bortekampen mot Stord har FKF faktisk likevel to lag bak seg på tabellen og kun ett poeng opp til byrival Loddefjord på rett siden av streken.

En mann som er på plass til Stord-matchen og blir en viktig brikke for Fyllingsdalen utover høsten er keeper Enock Mawete Mwimba.

Han er Fyllingdalen-gutt som har skaffet seg erfaring fra blant annet Aalesund, Øygarden, Asker og Alta før han nå returnerer.

- Keeperplassen har vært skadeutsatt i år, og med Mwimba får vi en spiller som  har erfaring fra høyere nivå og representerer en annen rutine enn den vi har fra før, melder FKF.

Samarbeidsklubb

Høsten 2011 ble den daværende 1. divisjonsklubben Løv-Ham og den store breddeklubben Fyllingen enige om en felles satsing i det godt befolkede bydelen i Bergen.

Resultatet ble FK Fyllingsdalen som åpnet med en tredjeplass i 2. divisjon etter at det hadde blitt snakket om både 15 millioner i budsjett og spill på øverste nivå. Laget var marginer fra nedrykk to år på rad før det gikk galt da nivået ble spisset i 2016.

Siden har laget med de lilla draktene stabilisert seg på nivå fire. Nå kan også det gå galt etter at klubben i vinter varslet at man måtte redusere budsjett og satsing.

Nettsiden Sydvesten skrev at Fyllingsdalen ville kutte kraftig i lønningene og at klubben ikke lenger budsjetterte med bidrag fra velgjører Trond Mohn.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form