Lukk søk

Lavere divisjoner

April 19, 2024

21 sesonger med A-lagsfotball: - Heldig som har fått lov til å drive på så lenge

Han har trappet ned og vurdert å legge opp, men vender tilbake til fotballbanen. Lørdag går Christoffer Heier Solbakken løs på sin 21. sesong når Brumunddal serieåpner mot Gran.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Debuten kom 16 år gammel i 2003. 21 år senere er Sveum fortsatt hjemmebane for Christoffer Heier Solbakken.

Midtbanespilleren var innom Stavanger IF og spilte tre sesonger for Nybergsund på nivå to og tre, men det er «Dala» som er spesielt for brumunddølen. Han har både vurdert å legge opp og trappe ned, men har ikke klart å gi seg.

Da Brumunddals 3. divisjonssatsing kollapset i vinter og laget måtte trekkes fra serien, var det kanskje en naturlig slutt for lagets veteran, men Solbakken vil hjelpe klubben tilbake og er på plass i serieåpningen mot Gran lørdag.

- Det er bare gøy. Jeg ønsker å bidra både i garderoben, på feltet og i kamper. Rett og slett ålreit å jobbe med ungguttene, sier Solbakken til klubbens hjemmeside.

Nivå to og tre

Solbakken var en del av en lovende Brumunddal-generasjon som også fikk frem blant andre Aleksander Melgalvis. Med en stamme bestående av lokale gutter var Sveum-gjengen lenge et solid 2. divisjonslag som også lekte med tanken å være best i distriktet.

I 2010 ble det også seier i begge kampene mot HamKam, men det var Briskeby-laget som vant avdelingen i 2. divisjon mens «Dala» ble nummer tre.

Etter vinterens kollaps skal Brumunddal spille én divisjon lavere enn HamKams andrelag. Motstanderne på Sveum denne sesongen er lag som Skreia og Ridabu - med Solbakken like motivert som for 10 og 15 år siden.

- Mye handler om restitusjon, skadeforebygging og litt flaks. Jeg har sittet mye på sykkelen og hatt lyst til å spille fotball i stedet.  Kanskje kunne jeg vært flinkere med forebyggende trening, men det tenker jeg ikke på. Nå er det bare lørdagens kamp mot Gran som gjelder. Jeg glede meg til å løpe utpå kunstgresset på Sveum i Dala-drakt.

Slaktet serieoppsettet

Brumunddal gikk knallhardt ut mot serieoppsettet i desember og omtalte dette som «grusomt» med sju turer til Nord-Norge. Flere spillere ønsket økt kompensasjon for å være med videre, men styret sa nei til å innføre proffkontrakter.

Flere sentrale spillere forsvant, det samme gjorde trenerduoen Jarl-André Storbæk og Tore Fossum samt sportslig leder John Arne Holmlund.

- Uten tiltak og en konkret plan, så er det nok kort vei til 4. divisjon, sa Holmlund til Ringsaker Blad - og fikk helt rett.

På et møte tidlig i januar fikk spillerne beskjed om at laget trekkes og Brumunddals beste seniorlag på herresiden i 2024 kommer til å spille i divisjonen der rekruttlaget holdt til i fjor.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form