May 2, 2021

20 kamper i helgen: Comeback-tap, rødt kort og FFK-ledere på banen

Endelig er norsk fotball tilbake! Og det manglet ikke på action i helgen der Bjørn Petter Ingebretsen var tilbake på Godset-benken, Brann fikk bank og FFK sendte ikke bare én, men to fra støtteapparatet på banen.

Norsk fotballs comeback kunne riktignok ikke fått en dårligere start da lørdagens første kamp, Vålerenga mot KFUM Oslo, ble avlyst grunnet smitte hos et familiemedlem til en av spillerne.

- Alle våre spillere er testet og ingen er positive, men i den sårbare fase vi er før seriestart, tar vi ingen sjanser, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg til KFUMs nettside.

Da ble Rosenborg og Raufoss første lag ut lørdag formiddag, og det var som ventet forskjell på lagene i en kamphelg preget av bytter. Dino Islamovic, Emil Konradsen Ceïde og Carlo Holse scoret målene for RBK.

Flau Brann-trener

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen fikk litt å tenke på med fire baklengsmål på en omgang mot Obos-laget Sogndal. Kristoffer Hoven scoret allerede før matchuret viste ett minutt, og selv om Aune Heggebø utlignet, ble det starten på en marerittperiode.

Nykommer Kristoffer Nessø satte inn 2-1, Mathias Blårud satte inn hjemmelagets tredje og da Daniel Eid feide kula i krysset fra rundt 20 meter var ydmykelsen komplett.

- Jeg er flau over de første 45 minuttene. Vi kjørte fire timer i buss og møtte ikke opp til kampen. Fryktelig dødt og dårlig. Det skal ikke være mulig. Da må jeg se på hva vi har gjort, sier Brann-treneren til Bergens Tidende.

Obos-bank ble det også på Kristiansund som røk hele 3-0 hjemme mot Ranheim. Marcus Mehnert, Elias Hoff Melkersen og Michael Karlsen scoret for trønderne.

Holtan-dobbel

To divisjoner skilte Start og Bryne i fjor, men i år spiller lagene på samme nivå i Obos-ligaen. I lørdagens duell i Kristiansand var det Jan Halvor Halvorsens gutter som var sterkest. Sørlendingen Joacim Holtan satte inn to av målene for Bryne.

Runar Hauge ga Stjørdals-Blink ledelsen på Aker stadion, men av sesongens store gullfavoritter snudde til 2-1-seier. Eirik Hestad og Etzaz Hussain snudde med to raske scoringer rett før pause.

Søndagens formiddagsball åpnet med nord-norsk duell på Aspmyra. Ulrik Saltnes ga de sydenfarende fra Bodø ledelsen, men hjemmelaget gjorde det vanskelig for seg selv da Marius Høibråten ble utvist etter kun et par minutter på banen. Det utnyttet Tromsø som sikret 1-1 etter scoring av spisskjøpet Ebiye Moses.

- Det var rotete og dårlig fra vår side, samtidig som vi viser potensial til mye bra. Vi sliter med å få ut det siste lille som gjør at vi skaper enda flere sjanser, sier Patrick Berg til glimt.no.

Rask Stabæk-dobbel

I Eliteserie-duellen mellom Sarpsborg og Stabæk ledet sarpingene 2-0 etter 88 minutter, men kampen endte 2-2. I løpet av 47 sekunder sørget Kosuke Kinoshita og 16 år gamle Antonio Nusa for en lynrask Stabæk-dobbel.

I Drammen var Bjørn Petter Ingebretsen tilbake på benken etter en mildt sagt turbulent periode. Moses Mawa og Ole Enersen utlignet LSKs 2-0-ledelse, og Fred Friday misset straffespark mot gamle lagkamerater før Kaan Kairinen avgjorde for LSK åtte minutter før slutt.

FFK er tilbake i de øverste divisjonene, og viste tidvis gode takter hjemme mot Ull/Kisa søndag, men det var to innbyttere som stjal oppmerksomheten. FFK hadde byttet hele laget da andre omgang startet, men ble så tvunget til å gjøre grep. Først måtte fysioterapeut Håkon Wæhler inn etter en times spill, og ti minutter før slutt fikk han selskap av fysisk trener Torvald Berthelsen! Det hører med til historien at de så sent som i 2019 spilte i henholdsvis PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen.

To av favorittene i Toppserien, Vålerenga og Rosenborg, åpnet del to av oppkjøringen med storseirer mot lag fra divisjonen under selv uten landslagsspillerne som var i karantene. Henholdsvis 7-0 over Grei og 4-1 over KIL/Hemne ble utfallet for de to lagene som møtes neste helg, men allerede tirsdag skal VIF i aksjon på ny - da mot naboen Røa.