Lukk søk

PostNord-ligaen

October 31, 2023

18 av 28 lag klare for PostNord-ligaen 2024

Ørn Horten er et av 18 lag som er klare for PostNord-ligaen i 2024 mens Træff kjemper for fornyet kontrakt to runder før slutt.

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva

Også neste sesong skal PostNord-ligaen bestå av 28 lag fordelt på to avdelinger. Per nå er 18 av disse lagene klare.

Hvis vi starter med Obos-ligaen har det en periode vært klart at Skeid rykker ned og blir en del av PostNord-ligaen i 2024.

Hødd ligger under streken med ett poeng opp til Jerv på kvalifiseringsplassen to runder før slutt. Mye tyder på at det enten blir rask retur til nivå tre for Hødd eller Jervs andre strake nedrykk, men også Åsane er involvert i nedrykksstriden.

Moss og Sandnes Ulf har fem poeng ned til Hødd foran de to siste rundene.

Eik eller Lyn?

I PostNord-ligaen avdeling 1 skiller ett fattig mål Egersund og Lyn på toppen foran de to siste rundene. Et av disse to lagene - minst - spiller i Obos-ligaen neste sesong mens det andre skal ut i kvalifisering.

Arendal, Notodden, Kjelsås, Grorud og i praksis også Ørn Horten er klare for nok en sesong på nivå tre da flere av lagene bak på tabellen møtes internt de neste helgene.

Fløy, Vålerenga 2, Brattvåg og Vard Haugesund er over streken, men jaktes av Træff og Fram Larvik. Aalesund 2 har seks poeng opp til trygg grunn to runder før slutt og rykker trolig ned.

Levanger har vært overlegne i avdeling 2 og rykker opp mens Tromsdalen skal ut i kvalifisering mot Egersund eller Lyn.

Klare for en ny sesong på dette nivået er: Sotra, Strømmen, Ull/Kisa, Alta, Stjørdals-Blink og Kvik Halden.

Ullern rykker ned mens Strømsgodset 2 har en teoretisk mulighet til å klare seg. Gjøvik-Lyn er under streken med sine fire minuspoeng, men kan passere både Brann 2, Bærum og Junkeren i innspurten.

Seks opprykkslag

Etter helgens 26. og siste serierunde i 3. divisjon, er det klart hvilke seks lag som tar turen opp fra nivå fire.

Lysekloster har vært ganske så suverene i avdeling 1 og hadde med 70 poeng hele 14 poengs avstand ned til tabelltoer Frigg. I avdeling to tok Eidsvold Turn 75 av 78 mulige poeng, men opprykket ble likevel ikke avgjort før søndag.

Hønefoss endte nemlig kun to poeng bak og fikk dårlig betalt for en enorm sesong.

Viking 2 vant avdeling 3 og blir eneste rekruttlag som kommer opp fra nivå fire. Eik Tønsberg avgjorde opprykksduellen mot Pors i avdeling 4 og sørger for at fotballbyen igjen er representert i norsk toppfotball.

I avdeling 5 var Strindheim best og gjør comeback i PostNord-ligaen i 2024. Det samme gjør Follo som også så ut til å gå gjennom sesongen uten tap før det ble et overraskende nederlag hjemme mot Oppsal i serieavslutningen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form