Lukk søk

PostNord-ligaen

May 16, 2024

20 16. mai-fester under Eliteserien: - Det er ventet stinn brakke!

«Fotballens nasjonaldag» er langt mer enn Eliteserien - her er 20 hete lokaloppgjør under den øverste divisjonen som også spilles 16. mai!

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva

- Det er ventet stinn brakke til lokaloppgjøret 16.mai mot FK Eik Tønsberg. Vi har åpnet forhåndssalg av billetter, og det er begrensninger på antall, melder Ørn Horten foran et av mange klassiske lokaloppgjør i divisjonene under de to øverste 16. mai.

Vi har funnet 20 godbiter fra nivå to, tre, fire, fem og seks på «Fotballens nasjonaldag»!

Eik Tønsberg står uten tap etter opprykket og er tabelltoer foran turen til Lystlunden torsdag der det ventes mye folk. Det gjør det også på Norac stadion i Arendal der Vegard Hansen og Lars Bohinen møtes til trenerduell.

Ekstra tribuner

Allerede for en uke siden passerte Arendal 1000 solgte billetter og det ble montert ekstra seter som øker kapasitet med 350 i sommerbyen foran duellen mellom nummer tre og fire på tabellen.

Florø mot Førde er en klassiker én divisjon lenger ned. Mens Florø nylig har vært en tur innom Obos-ligaen, måtte Førde helt ned i 4. divisjon før det igjen var klart for Sunnfjord-derby i 2022.

Førde vant hele 7-0 da lagene møttes i cupen og er store favoritter foran lokaloppgjøret som er ventet å samle godt over 1000 tilskuere. 1105 mennesker så det omvendte oppgjøret 16. mai i fjor der Kristoffer Ryland avgjorde på overtid for Florø.

1022 tilskuere så Rana slå Mosjøen i fjor, og det blir neppe færre på Sagbakken torsdag kveld.

- Det blir fotballfest, folkefest og sommerfest! Det kommer ikke til å bli utsolgt, men sitteplasser kan vi ikke garantere til alle, melder Rana på sine Facebook-sider foran helgelandsderbyet.

Det siste oppgjøret vi tar med fra nivå fire er Buskerud-duellen mellom Åssiden og Åskollen. Kenneth Karlsens nyopprykkede «Åssia» er over streken og Åskollen noe overraskende under foran oppgjøret i Drammen.

Nivå fem

Enda et hakk lenger ned i divisjonssystemet har vi funnet ti deilige lokaloppgjør fra Agder til Finnmark!

Tabelltoer Flekkefjord møter Lyngdal på Uenes gress i Agder. I samme avdeling er Våg vertskap for Donn på Karuss.

- Sammen med Våg inviterer vi til en skikkelig lokalfotballfest der målet er mer enn 1000 tilskuere, melder Donn på sin hjemmeside.

Vi hopper til landets nordligste fylke som byr på hele tre hete lokaloppgjør i 4. divisjon 16. mai! Nordlys får besøk av Porsanger, Bjørnevatn møter Kirkenes i Sør-Varanger og Hammerfest spiller byderby mot Indrefjord - «Slaget om Storsvingen»!

På Karmøy har både Åkra og poengløse Kopervik sett bedre tider, men det er glemt når de to naboene braker sammen torsdag kveld.

- Det store spørsmålet er om Åkra Øst (Kopervik IL) klarer å fylle opp bortefeltet her på stadion? melder Åkra på sine Facebook-sider.

Ørsta har åpnet skuffende og Volda står med full pott foran lokaloppgjøret på Aurstad Arena - «årets viktigaste kamp på heimebane!», ifølge Ørsta.

Alvdal mot Tynset er en klassiker kjent langt utenfor Aukrust-land, og nå skiller kun ett poeng de to rivalene som møtes på Tronfjell Arena. I 4. divisjon på Nordmøre møter Dahle ferske Fotballklubben Clausenengen Kristiansund.

Det siste oppgjøret fra 4. divisjon spilles på Stampesletta i OL-byen. Lillehammer FK og Faaberg har tidligere samarbeidet gjennom FF Lillehammer som var nær opprykk til nivå to - nå er de rivaler på nivå fem.

Landskamp!

Helt nede i 5. divisjon er Trysil FK vertskap for poengløse Engerdal i skibygda. I en annen 5. divisjonsavdeling møtes Sondre Land og Nordre Land - populært kalt landskamp!

Vi tar også med tre kamper fra landets nest øverste divisjon på listen. Nadderud er Stabæks hjemmebane, men benyttes også tidvis av Lyn som ikke har full tilgang på Bislett.

Torsdag møtes Bærum og Oslo på Bekkestua der Stabæk selv etter å ha åpnet et nytt felt mandag meldte om kun 300 ledige billetter.

Levanger har overrasket etter opprykket fra PostNord-ligaen, ikke minst i cupen, og møter Ranheim til trønderduell.

I vest har Sandnes Ulf lenge harselert med Haaland-safari på Jæren og innført sin Høiland-safari i sosiale medier foran lokaloppgjøret mot Bryne der det meldes om 3300 solgte billetter.

- Bli med på TIDENES 16. mai-fest du også! skriver Ulf på sin X-konto.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form