Lukk søk

PostNord-ligaen

July 4, 2024

2. divisjonsklubb får flere millioner: - Helt fantastisk!

Jørgen Strand Larsens overgang til Wolverhampton sender drøye 2,5 millioner til moderklubben Kvik Halden.

Foto: Digitalsport

Haldenseren er Norges ferskeste Premier League-proff. Spissen leies formelt sett ut fra Celta Vigo i første omgang, men en avtale frem til 2029 utløses under under gitte klausuler med en overgangssum på rundt 340 millioner kroner, følge internasjonale medier.

Det utløser også solidaritetsmidler på inntil fem prosent til klubbene Larsen representerte fra sesongen han fylte 12 til og med sesongen han fylte 23,

I Kvik Halden har de regnet seg frem til at de har krav på 2,6 millioner.

- Det er helt fantastisk at Kvik Halden FK har fostret er norsk landslagsspiller som er blitt så god at han har fått en slik markedsverdi, sier daglig leder Haris Juklo til Halden Arbeiderblad.

Tilbake

Juklo returnerte til 2. divisjonsklubben etter en periode i Fredrikstad FK så sent som denne uken og fikk en perfekt start på comebacket.

2,6 millioner utgjør rundt 25 prosent av årsbudsjettet i Kvik Halden, ifølge lokalavisen HA.

- Vi skal tenke grundig igjennom hva vi skal bruke disse pengene til, sier Juklo.

Strand Larsen ble hentet fra Kvik Halden til Sarpsborg 08 som 16-åring, og også sarpingene tjener godt på overgangen. I tillegg til de norske klubbene har 24-åringen også vært innom Milan, Groningen og sist Celta Vigo.

Viktig seier

Kvik Halden spilte 11 kamper på rad uten seier før den første trepoengeren kom i den viktige bunnkampen mot Ørn Horten sist helg.

Trener Hugo Vicente har vært klar på at troppen trenger forsterkninger foran en tøff høst, og kanskje kan Premier League-overgangen utløse signeringer også i Østfold.

Strand Larsen, som har spilt 14 landskamper for Norge, har fått draktnummer 9 i Wolverhampton - et nummer som bærer med seg forventninger.

- Det er utrolig følelse. Jeg skal gi alt fra første minutt. Jeg er stolt over å få nummer 9, men forstår det krever hardt arbeid og at det forplikter. Jeg gleder meg veldig og håper det skal bli en fantastisk sesong, sier haldenseren til Wolverhamptons hjemmeside.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form