Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

16 lag opprykksklare: - En syk prestasjon!

Sprint-Jeløy og Sandnes Ulf 2 er de siste lagene som er klare for 3. divisjonsspill i 2022. Tim Reinback ble den store Sprint-helten mandag kveld med et utrolig matchvinnermål!

Foto med tillatelse: Joakim Bekkåsen

16 av 18 opprykkslag i 4. divisjon er klare etter at Sandnes Ulf-rekruttene og Sprint-Jeløy avgjorde denne uken. For Sprint-gjengen avgjorde nok en gang spissen Tim Reinback som med en suser fra hjørnet av 16-meteren ble matchvinner borte mot Sandefjord 2 mandag kveld.

Det holdt lenge for laget som hadde 1-0 å gå på fra første duell på Bellevue.

- Dette var en syk prestasjon av laget. Vi møter et lag med spillere fra Eliteserien og slår dem med to ganger 1–0. Det var perfekt gjennomført av oss, også har vi en Tim Reinback som kan score «syke» mål som i dag, sier trener Gard H. Kristiansen til Moss Avis.

Treneren lovet spillerne ferie ut året i jubelscenene etter kampen i Sandefjord, men skal selv i forhandlinger med klubben om ny kontrakt.

-  Ja, jeg har et ønske om å trene laget i Norsk Tipping-ligaen, men det er ikke bare opp til meg om så skjer, sier suksesstreneren.

NFF Agder: To avdelinger a seks lag der avdelingsvinnerne spillerne kvalifisering om én opprykksplass:

Søgne avgjorde med tre poeng mot Lyngdal i nest siste serierunde, og fulgte også opp med 3-2 over Giv Akt/MK 2 i helgen. 75-årsjubilanten Randesund avgjorde avdeling 2 for flere uker siden. De to klubbene møttes i to jevne opprykksdueller der Randesund vant 1-0 hjemme og spilte 1-1 i returoppgjøret.

NFF Akershus: Én avdeling med 14 lag der vinneren rykker direkte opp:

Tre lag kunne i teorien rykke opp foran den siste serierunden. Skjetten lå best an og sikret opprykket med 3-1-seier over Eidsvold Turns andrelag. Det viste seg også avgjørende da begge konkurrentene, Eidsvold IF og Kløfta, vant sine kamper komfortabelt. Skjetten ble også første lag som sikret opprykket fra 4. divisjon denne høsten!

NFF Buskerud: Én avdeling med 14 lag der vinneren spiller kvalifisering mot vinneren i Telemark om én opprykksplass:

Ett poeng i seriefinalen mot Modum ble viktig for et Vestfossen-lag som til slutt vant 4. divisjon med fire poeng ned til rivalen. I opprykksduellene mot Urædd åpnet laget med 2-0-tap på hjemmebane, men skapte spenning ved å lede 1-0 halvveis i returen. Etter pause raknet derimot Vestfossen som til slutt tapte hele 5-1.

NFF Finnmark: Én avdeling med 9 lag der vinneren spiller kvalifisering mot vinnerne i Nordland, Hålogaland og Troms om tre opprykksplasser:

Bossekop fra Alta var helt overlegne lengst nord, vant sju av åtte kamper og endte opp med 56-3 i målforskjell. I kvalifiseringen mot Krokelvdalen ble det 2-2 borte før Bossekop vant 4-1 hjemme i Finnmark og kunne feire opprykk til 3. divisjon!

NFF Hordaland: Fire avdelinger a 6 lag der avdelingsvinnerne spiller dobbel serie og de to beste rykker opp:

Bremnes, Bergen Nord, Lyngbø og Frøya vant hver sin avdeling i Hordaland der et avsluttende seriespill mellom de fire skulle fordele to opprykksplasser. Avgjørelsen falt forrige helg der Frøya slo Bergen Nord 2-1 og sikret førsteplassen foran Bremnes som vant greit 3-0 over Lyngbø. Frøya og Bremnes til 3. divisjon!

NFF Hålogaland: Én avdeling med 9 lag der vinneren spiller kvalifisering mot vinnerne i Nordland, Finnmark og Troms om tre opprykksplasser:

I Hålogaland har ingen kunne true cupaskeladd og storfavoritt Harstad. Laget vant samtlige kamper med en målforskjell på 42-5. Runar Normann og lagkompisene hadde full kontroll også i kvalifiseringen og avgjorde greit med 3-0-seier borte og 2-0-seier hjemme mot Innstranda.

NFF Indre Østland: To avdelinger a sju lag der vinnerne spiller kvalifisering om én opprykksplass:

I avdeling 1 klarte HamKam 2 å rote vekk førsteplassen med to strake tap - det siste i seriefinalen mot Lillehammer. LFK vant avdelingen da de slo Valdres med de nødvendige fire målene i siste serierunde, og i helgens kvalifiseringskamp ble det 1-0-seier mot Engerdal.

Kampen ble flyttet til Nybergsund stadion til tross for stor dugnadsaktivitet på gresset i Engerdal. Førstkommende helg avgjøres opprykket i returkampen i Lillehammer.

NFF Nordland: Én avdeling med 10 lag der vinneren spiller kvalifisering mot vinnerne i Hålogaland, Finnmark og Troms om tre opprykksplasser:

Innstranda og Mosjøen fulgte hverandre som skygger hele veien i teten i Nordland der målforskjellen gikk i favør Innstranda mye takket være en solid defensiv etter at begge lag vant med to mål i siste runde. I kvalifiseringen ble det tap 3-0 og 2-0 mot Harstad, men laget fikk en siste sjanse mot Krokelvdalen der det ble en overlegen 4-0-seier i Blåbyhallen.

NFF Nordmøre og Romsdal: Én avdeling med 12 lag der vinneren spiller kvalifisering mot vinneren fra Sunnmøre om én opprykksplass:

Tomrefjord avgjorde avdelingen med seier hjemme mot Malmefjorden i siste serierunde. Det sikret kvalifiseringskamper mot Hødd 2 der Ulsteinvik-gjengen var klart best og vant 4-0 i første møte. 2-0 i returen på Tomrefjord stadion skapte spenning hele veien inn, men det siste kvarteret endte målløst og Hødd kunne feire opprykk.

NFF Oslo: To avdelinger a 14 lag der vinnerne rykker direkte opp:

Grei ble lag nummer to fra 4. divisjon som tok steget opp i 3. divisjon. Det samme gjorde Kjelsås 2 som vant sin avdeling med fem poeng ned til Heming. De to lagene møttes til KM-finale i hovedstaden forrige uke der rekruttene fra Grefsen vant hele 4-1.

NFF Rogaland: To avdelinger a 14 lag der vinnerne rykker direkte opp:

Rogaland er en av to kretser der opprykket ikke er endelig avgjort. I avdeling 1 derimot ble vinneren klar denne uken da Varhaug tapte mot Sola 2. Sandnes Ulfs andrelag var dermed opprykksklare allerede før 7-1-seieren over Vardeneset mandag kveld.

I avdeling 2 står både Haugesund 2 og Kopervik med 28 poeng mens Bryne 2 har 27 foran den siste serierunden. FKH 2 avslutter borte mot naboen Djerv 1919 2, Kopervik får besøk av tabelljumbo Austrått mens Bryne 2 får besøk av Vard Haugesund 2. Kampene spilles fredag kveld.

NFF Sogn og Fjordane: To avdelinger a 6 lag der vinnerne spiller kvalifisering om én opprykksplass:

I avdeling 1 ble det maks dramatikk i den rene seriefinalen mellom Eid og Måløy. Gjestene vant 4-1 som førte til at begge lag endte på 21 poeng og Eid med 16 plussmål mot Måløys 15! Førde har vært best hele veien i avdeling 2 og vant ti av ti seriekamper - den siste 5-1 borte mot serietoer Stryn. I opprykkskampene var Førde som ventet det beste laget med 3-0- og 5-1-seier.

NFF Sunnmøre: Én avdeling med 12 lag der vinneren spiller kvalifisering mot vinneren fra Nordmøre og Romsdal om én opprykksplass:

Herd og Hødd 2 kjempet om avdelingsseieren foran den siste runden der Hødd-rekruttene vant 7-0 mot Rollon og Herd avga poeng mot Bergsøy. Det sendte Ulsteinvik-gjengen til kvalifisering der det ble 4-0-seier mot Tomrefjord i første duell. 2-0-tap i returen ga spenning i sluttminuttene, men Hødd holdt unna.

NFF Telemark: Én avdeling med 12 lag der vinneren spiller kvalifisering mot vinneren fra Buskerud om én opprykksplass: 

Urædd har vært helt overlegne i Telemark med 33 poeng på 11 kamper. Laget var også klart best og i den første kvalifiseringskampen mot Vestfossen der 2-0-seier ga et strålende utgangspunkt, men i returen ble det spenning. Vestfossen ledet 1-0 halvveis før Urædd skrudde på skikkelig og vant andre omgang 5-0. Opprykk for gjengen fra Porsgrunn!

NFF Troms: Én avdeling med 12 lag der vinneren spiller kvalifisering mot vinnerne i Hålogaland, Finnmark og Nordland om tre opprykksplasser:

Krokelvdalen vant imponerende 11 av 11 kamper i Troms, men i første kvalifiseringsrunde ble Bossekop for sterke. Laget ble også et nummer for små i den siste og helt avgjørende kampen mot Innstranda der det ble 4-0-tap.

NFF Trøndelag: Fire avdelinger a seks lag der vinner i avd 1 og 2 møtes og vinner i avd 3 og 4 møtes til play off-kamper der vinnerne rykker opp:

Levanger 2 sikret avdelingsseieren ett poeng foran Verdal og møtte rivalen Steinkjer som var overlegne i avdeling 2 i kvalifiseringen. Kamp én på Guldbergaunet samlet over 800 tilskuere og endte 1-1. Forrige helgs retur endte 3-2 til Steinkjer som dermed er tilbake i 3. divisjon i 2022.

Trygg/Lade var suverene i avdeling 3 mens Kvik sikret førsteplassen i seriefinalen mot Buvik. I kvalifiseringskampene hadde de lite å stille opp med da Trygg/Lade vant 7-0 sammenlagt og kunne feire comeback på nivå fire.

NFF Vestfold: Én avdeling med 12 lag der vinneren spiller kvalifisering mot vinneren fra Østfold om én opprykksplass:

Sandefjord-rekruttene var store favoritter i denne avdelingen og sikret som ventet førsteplassen greit. Laget ønsker seg opp i 3. divisjon, men misset opprykket da det ble 1-0-tap i begge de to kvalifiseringskampene mot Sprint-Jeløy.

NFF Østfold: Én avdeling med 14 lag der vinneren spiller kvalifisering mot vinneren fra Vestfold om én opprykksplass:

I Østfold ble seriefinalen mellom Råde og Sprint-Jeløy helt avgjørende - slik mange spådde. Sprint trengte kun ett poeng i siste serierunde for å sikre seieren og vant da ikke mindre enn 11-0 over Kråkerøy 2. I kvalifiseringen ble det 1-0-seier mot Sandefjord 2 i begge kampene og øyguttene er tilbake på nivå fire i 2022!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form