Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

1415 dager uten bortetap: - En fin trend

22. september 2019 var sist Junkeren tapte en seriekamp på bortebane.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Det er spinnville 1415 dager og snart fire år siden!

Da fikk også Junkeren-gjengen skikkelig juling og røk hele 6-1 mot Fløya i Tromsø. Siden har Bodø-laget altså spilte 30 strake bortekamper i 2. og 3. divisjon uten et eneste tap.

Mange trodde statistikken kunne ryke denne helgen borte mot Levanger som sto med 13 strake seirer, men gjestene ledet faktisk også 3-1, fikk med seg ett poeng og forlenget den pene rekken.

- Fortsatt ubeseiret på bortebane! Første lag som tar poeng fra Levanger! Første lag som scorer mer enn ett mål mot serielederen! Vi sier oss veldig fornøyd med innsatsen i dag, oppsummerer Junkeren på sin Facebook-side.

Enorm rekke

Junkeren avsluttet bortehøsten 2019 med 3-1-seier over Gjelleråsen og 6-2 over Leknes. 2020-sesongen ble som kjent avlyst og 2021 amputert - noe som selvsagt bidrar til den fine statistikken.

I 2021 endte Junkeren på tredjeplass i 3. divisjon uten å vinne en eneste hjemmekamp! 0-3-3 var den dystre hjemmestatistikken, men råsterke 6-1-0 var tallene på tur

Forrige sesong var Bodø-laget helt overlegne og rykket for første gang opp i nye 2. divisjon. 11-2-0 på 13 bortekamper viser klasse. Åtte borteturer på nivå tre denne sesongen har resultert i tre seirer og fem uavgjortkamper.

Med poeng også mot Kvik Halden og Tromsdalen senere i høst, kan Junkeren notere seg for over fire år uten bortetap!

Kommenterte tapet

Da er det kanskje greit å styre unna Magnus Leo Leonhardsen som kommentator? Han skrev følgende på Twitter nylig der Junkeren-rekken ble et tema:

- Jeg har kommentert én Junkeren-kamp, det var den kampen mot Fløya. Og det ble et stortap. Lite visste jeg at det var siste tap borte. Rå statistikk siden!

22-8-0 er altså fasiten siden septembersøndagen på Fløya Arena. Da Avisa Nordland omtalte tallene tidlig i mai, sa trener Joachim Kildal at laget som normalt spiller sine hjemmekamper under tak i Nordlandshallen ofte får mer rom på bortebane.

-Det går ikke an å ikke være stolt av det. Det er en fin trend, sa Kildal til AN om statistikken.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form