Lukk søk

PostNord-ligaen

November 26, 2023

13 klubber klare for OBOS Superligaen: - Interessen har vært stor fra dag en

Skeid og Grorud er to av klubbene som denne vinteren skal delta i nyskapningen som har fått navnet OBOS Superligaen.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

I påvente av en vinterturnering i NFF-regi, har Skeid tatt initiativ til en egen cup utenfor ordinær sesong for 2. og 3. divisjonsklubber i hovedstadsområdet.

- Vi har en veldig lang oppkjøringsperiode, hvor seriestart først er uti april. Normalt spiller lag på disse to nivåene treningskamp omtrent hver helg fra januar til seriestart, og nå setter vi dette inn i et system som skaper konkurranse. Det er jo nettopp det å ha noe å spille om som gjør fotball spennende, og med en pengepremie i potten er det noe å spille om her, sier daglig leder Daniel H. Strand i Skeid til klubbens hjemmeside.

Etter en rask prosess er turneringen, som er ment å erstatte ordinære treningskamper, nå en realitet med 13 lag fordelt på to puljer.

I pulje 1 er Bærum, Oppsal, Frigg, Ullern, Gjelleråsen og Asker påmeldt.

Pulje 2 består av Grorud, Arendal, Eidsvold Turn, Nordstrand, Lørenskog, Ull/Kisa og Skeid.

Starter i januar

Forrige uke ble spilleplanen klar, men det er opp til klubbene å bli enige om eksakt kampdato. Første runde spilles siste helgen i januar.

Turneringen avsluttes med semifinaler, finale, b-sluttspill og bronsefinaler for å sikre tilstrekkelig antall kamper for alle som deltar inn mot seriestart 2024.

Det legges opp til en avslutning med finalespill i Vallhall i Oslo der alle klubbene også vil ha anledning til å delta på et felles partnerrarrangement.

Kampene gjennom vinteren streames og det blir pengepremier til vinner og tapende finalist.

- Vi har jobbet godt i et par måneder med å berede grunnen for turneringa, og interessen har vært stor fra dag en, sier Strand.

Følger turneringen

Norskfotball.com kommer til å følge OBOS Superligaen tett gjennom vinteren og omtale hver runde i etterkant med resultater og tabell.

- Vi gleder oss til å komme i gang med turneringen, og inntil det kommer en offisiell vinterturnering tror vi at denne vil bestå og etter hvert øke med flere lag. Det er jo en del vi gjerne ser som deltakere i framtidige utgaver, sier Strand i en pressemelding.

Turneringen er planlagt å starte siden helgen i januar og avsluttes med finale i Vallhall 22. mars. Helgen 6. april er det seriestart i PostNord-ligaen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form