Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

13 spillere måtte bli hjemme: - Kan si det ikke ble helt fair

Fløya mener de havnet i en situasjon uverdig for fotballen da de måtte reise til Brattvåg med mer enn et helt lag hjemme med skader og i koronakarantene.

Foto: norskfotball.com

Oppgjøret mellom Brattvåg og Fløya i PostNord-ligaen avdeling 1 var allerede utsatt én gang grunnet et kansellert fly, men også denne uken ble det trøbbel.

Etter helgens bortekamp mot Moss, der Fløyas reservekeeper måtte gjøre et innhopp som utespiller, testet en av hjemmelagets spillere positivt på korona og alle som ikke var fullvaksinerte endte i karantene.

Med seks spillere ute med skader og noe sykdom i tillegg var det en tynn Fløya-tropp som allerede tirsdag dro til Vestlandet for onsdagens møte med Brattvåg.

- Vi havnet i en veldig kjip situasjon med flere i karantene, noe sykdom og en lang rekke skader. Sportslig sett kan man vel si det ikke ble helt fair, sier Fløyas Christer Johansen til norskfotball.com.

13 ble hjemme

Totalt 13 Fløya-spillere ble igjen hjemme i nord mens lagkompisene, og noen unggutter som ble med for å fylle opp benken, tapte 3-1 på Brattvåg stadion.

- Jeg syns spillerne hadde en fantastisk innstilling til kampen. De gjorde sitt ytterste for at vi skulle få med oss noe. Dessverre ga det ikke uttelling i form av poeng, men resultatet i seg selv var hederlig. Brattvåg var klart bedre og vant fullt fortjent, oppsummerer Johansen.

Han forteller at NFF mente det ikke var grunnlag for å utsette onsdagens oppgjør. Trener Gaute B. Olsen var mildt sagt oppgitt i forkant av flyturen til Ålesund.

- Det er bare å spille på oddsen, uttalte han sarkastisk til Nordlys.

- Vi har litt sykdom og en del skader. Jeg er usikker på hvem som er klar. Det er en situasjon verdig verken divisjonen eller fotballen, fortsatte Olsen før avreise.

Senja lørdag

Tromsø-laget fikk et tøft møte med PostNord-ligaen forrige sesong, men har tatt steg og vist seg som et konkurransedyktig mannskap på dette nivået i sommer.

Fløya slo naboen Tromsdalen ut av cupen, har tatt poeng fra blant andre Kvik Halden og Vålerenga 2 og vant nylig 2-1 over Bærum i Sandvika. Med to kamper mindre spilt enn flere av konkurrentene er ikke seks poeng opp til trygg plass avskrekkende. Lørdag venter naboen Senja til en meget viktig bunnkamp.

- Mot Brattvåg valgte vi å gjøre det beste ut av muligheten. Vi fikk også med noen fra yngres avdeling som fikk debuten i seniorfotballen, sier Johansen som håper å ha flere folk tilbake til lørdagens oppgjør.

- Vi har sagt hele veien at vi ikke vil ha en full serie år. Nå har vi kommet i en situasjon der vi spiller to og tre kamper hver uke fremover. Det er for stor belastning, sier Fløya-trener Olsen.

En NFF-undersøkelse i vår viste at flertallet av klubbene i PostNord-ligaen ønsket full serie selv med sen seriestart.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form