Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

1. divisjon kvinner: Åsane meldte seg på etter tredje strake seier

Åsane tok sin tredje strake seier i 1. divisjon med 4-1 hjemme mot Medkila. Etter en trang start på sesongen har dermed Myrdal-jentene klatret til tredje plass på tabellen. Fire poeng bak ledende Røa, og tre poeng bak toer Amazon. For keeper og kaptein Ingvild Villa var det en spesiel kamp. Etter tre år i Åsane-drakt var det siste hjemmekamp for sisteskansen, som flytter til Tromsø i sommer. Hun avslutter Åsane-karrieren neste runde borte mot nestjumbo Fart.

På Myrdal hadde hjemmelaget dårlig tid, og ledet 3-0 før 10 minutter var spilt. Katarina Dybvik Sunde, Synne Bjørnebøle og Nina Vesterbøstad var målscorere. Sara Berntsen reduserte for Medkila, men Harstad-laget kom aldri inn i kampen. Anna Østrem serverte sin andre målgivende pasning på knappe halve timen, da Kristina Brudvik satte punktum med 4-1.

Medkila skal neste helg møte ØHIL på hjemmebane. Det er siste serierunde før lagene en måneds sommerferie.

1-0 i tredje hjemmekamp

På Røabanen leverte opprykksfavoritten sakene til tre kanskje litt sommerlate poeng. Et selvmål etter åtte minutter fungerte som en kalddusj i sommervarmen for hjemmelaget, som utlikna før pause ved Mathilde Harviken. Etter hvilen la Vilde Fjelldal og Ragne Svastuen på til 3-1. Tabellederen fikk to spillere med på rundes lag, som du ser nederst i artikkelen.

Røa skal til Hønefoss i siste serierunde før sommerpausen.

Kari Nicole Johnston ble månedens spiller for juni i 1.divisjon, og angriperen var med på å vinne 1-0 hjemme mot Fløya på Levermyr for tredje hjemmekamp i rad under årets serie. Denne gang etter Marina Jensens fulltreffer fra straffemerket etter knappe halve timen spilt.

Dermed venter en tur til Hemne sparebank arena neste helg før ferien starter.

Fart hentet sesongens første 3-poenger borte mot Grei. I Oslo sendte Synne Christiansen hjemmelaget i ledelsen, men Farts Mia Kjørum utlignet før pause. På fire kjappe minutter inn mot halvspilt andre omgang avgjorde så Silje Kittilsen og Dorthea Glorud kampen med to kjappe scoringer. Synne Christiansen reduserte på overtid og fastsatte sluttresultatet til 2-3.

Dermed er Fart oppe i ryggen på Grei, som har siste sikre plass på tabellen. Kun målforskjellen skiller de to lagene. Grei skal til Tromsø å møte Fløya i siste kamp før ferien.

ØHIL vant 4-2 hjemme mot Hønefoss, selv om gjestenes toppscorer Emilie Finnevolden sendte gjestene i ledelsen på Ferd arena. Ellen Halseth utlignet, Ine Berre og Halseth på nytt skjøt hjemmelaget i front 3-1 til pause.

Joshualyn Reeves satte 4-1 med kvarteret igjen å spille, mens Emilie Finnevolden skjøt seg selv til topps på toppscorerlista med sin fjerde serie-fulltreffer på overtid. 29-åringen fikk også plass på rundens lag.